promet

HAK: Autoceste otvorene za sve skupine vozila, no vjetar otežava promet

05.02.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A6 Rijeka-Zagreb, brza cesta Solin-Klis, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Paški, Krčki i most Dr. Franje Tuđmana, no vjetar na nekim dionicama usporava promet , izvijestio je u nedjelju HAK.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na državnim cestama DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo, a na dionici Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te se vozi uz ograničenje brzine.

Na pojedinim cestama u priobalju i unutrašnjosti vozi se otežano zbog jakog vjetra. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije: Prapratno- Sobra, Prizna-Žigljen; katamaranske linije: Korčila-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Mali Lošinj - Cres - Rijeka i Novalja - Rab - Rijeka te brodska linija Komiža-Biševo.