HRVATSKI KUP

Hajduk zasluženo preko Splita do četvrtinala

31.10.2012 u 18:55

Bionic
Reading

U srijedu su odigrane tri utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, a u najzanimljivijem dvoboju Hajduk je svladao Split 2:1 te se plasirao među osam momčadi

Puno se pisalo o tome kako Split ima kvalitetniju i iskusniju momčad od Hajduka, ali nakon što su 'bili' nadigrali ' crvene' u prvenstvu, sada su ih izbacili i iz Kupa. Na Poljudu je Hajduk bio uspješniji te je tako ostao u igri za trofej Rabuzinovo sunce. Prema viđenome bio je to zaslužen prolazak u četvrtfinale, jer je Krstičevićeva družina bila znatno opasnija.

Mreža gostiju se zatresla prvi puta u 45. minuti. Mijo Caktaš je pogodio iz slobodnog udarca s 30 metara. Imao je Hajduk u prvom dijelu još neke situacije koje su mirisale na pogodak, dok s druge strane Split nije ozbiljnije ugrozio Blaževićeva vrata.

Nastavak je donio šok za oko šest tisuća navijača na Poljudu. Split je izjednačio u 60. minuti. Radotić je asistirao za Rebića kojeg je Vulić malo prije ubacio u igru, a on je odmah opravdao ukazano povjerenje.

No, veselje Splita nije dugo trajalo. Samo tri minute kasnije Tino Sven Sušić je izveo korner, lopta je dirnula nekoga od gostujućih nogometaša i završila u mreži. Bio je to i konačan rezultat utakmice, jer Split nije imao ideje kako da dođe do drugog izjednačenja.

Hajduk se tako u četvrtfinalu pridružio Zelini, Slaven Belupu, Lokomotivi, Zadru i Osijeku koji su plasman u četvrtfinale izborili u utorak, te GOŠK-u i Cibaliji koji su do prolaza stigli u srijedu protiv Nedelišća (2:0) odnosno Gorice (1:0).