SPLITSKI HSP TVRDI

'Hajduk je zreo za bankrot, uništili su ga Kerumovi ljudi'

20.10.2011 u 13:23

Bionic
Reading

'Hajduk je pred bankrotom zbog minusa od oko 165 milijuna kuna i potpisana mu je smrtna presuda pa će jedino rješenje biti prodaja, stečaj ili smanjenje temeljnog kapitala kluba. Gradonačelnik Željko Kerum svjestan je toga i pokušat će prebaciti krivnju na navijače i novi Nadzorni odbor koji će oni izabrati', tvrdi šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović

Po njegovim riječima, dvije godine vladavine 'Kerumovih ljudi' na Poljudu prouzročile su nevjerojatne financijske gubitke koje je gradonačelnik pokušavao sakriti, smanjili su se prihodi, a drastično povećali rashodi, troškovi i broj zaposlenih u Hajduku, pa je očito da će se uskoro morati napraviti drastični rezovi.

'Upozoravali smo na neuredno poslovanje i tražili financijska izvješća, a odbijali su nas riječima da 'mi to ne bismo znali pročitati'. Svi mi želimo poslovno zdrav klub u većinskom vlasništvu Grada Splita i pokušavamo ga zaštititi od pohlepnih privatnika', kazao je Tomasović, rođeni Zagrepčanin koji se identificirao kao žestok navijač splitskog kluba.

Projekt 'Naš Hajduk', na koji je Kerum pristao pod snažnim pritiskom Torcide, Tomasović smatra plemenitom idejom, on sam jedan je od oko osam i pol tisuća članova koji će na izborima za dva tjedna birati novi sastav Nadzornog odbora, no smatra da Kerum pokušava izigrati navijače jer će odgovornost za bolne poteze pasti upravo na novi NO, dok će gradonačelnik i njegovi ljudi oprati ruke.

'Nevjerojatno je i amoralno to da su bivši predsjednik Svaguša i njegovi direktor Josip Grbić sami sebi isplaćivali milijunske bonuse, no istovremeno su odgovorni za predbankrotno stanje, a još nevjerojatnije je to da je Skupština kluba krajem kolovoza dala razrješnicu Kerumovom Nadzornom odboru i tako de facto potvrdila da je sve bilo čisto', dodao je Tomasović.

Od novog Nadzornog odbora Hajduka, koji bi trebao biti izabran i imenovan u studenom, on očekuje kaznenu prijavu protiv bivše garniture na Poljudu zbog nesavjesnog poslovanja i dovođenja kluba u katastrofalnu financijsku situaciju.