SDP OŠTRO PO IZBORU VLADE

Hajdaš Dončić: Povjerenik je izbor pravog ministra gospodarstva, Borislava Škegre

10.04.2017 u 13:11

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada imenovala povjerenika za Agrokor, odluku Banskih dvora žestoko je kritizirao SDP, kazavši kako je Ante Ramljak primjer HDZ-ovog kontiuniteta i izbor pravog ministra gospodarstva Borislava Škegre

'Sam izbor povjerenika govori o jednom kontinuitetu HDZ-ove politike iz vremena pretvorbe gdje možemo zaključiti da je sadašnji povjerenik izbor pravog ministra gospodarstva, a to je Škegro. Nismo sretni izborom. Želimo da povjerenik uspije isplatiti plaće. Tražimo da zaštiti radnike i male dobavljače i da u roku od 30 dana popiše sve tražbine, ali ih i javno objavi kako bi svi građani znali kakva je prava situacija u Agrokoru', poručio je SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić na press konferenciji u središnjici stranke.

Podsjetio je da je SDP otvorio infotelefon na koji se mogu javljati i radnici i dobavljači i svi ostali zainteresirani za slučaj Agrokor. 'Već postoje uputi i pozivi, ljudi su zabrinuti i zahvaljujući informacijama koje dolaze s terena, to nama pomaže kod kreiranja zakonskih rješenja koje ćemo predstaviti krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna', rekao je Hajdaš Dončić.

Komentirao je i to što su računi tvrtki Agrokorovog koncerna odblokirani, ali nisu i računi dobavljača.

'Nismo sretni s donošenjem zakona jer nije sistemski rješio problem. Imali smo nekoliko prijedlog kako bi to moglo biti bolje. To je posljedica prebrzog, nestrukturiranog i necijelovitog rješenja donošenja zakona. Vjerujem da će prevladati razum i da će se poslušati prijedlozi oporbe kako bi mogli biti zaštićeni radnici Agrokora, ali i radnici dobavljača', rekao je Hajdaš Dončić.

Na opasku da je Ramljak, kao savjetnik tadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, bio i blizak vladi Zorana Milanovića, SDP-ovac je rekao da nije bio blizak. 'Svi znamo tko ga je predložio za to mjesto na kojem je bio', rekao je Hajdaš Dončić.

Potvrdio je da su ministru financija Zdravku Mariću u SDP-u dali rok do kraja ovog tjedna da odstupi. 'Rok stoji, ako on sam to ne naprav,i naravno da ćemo pokrenuti opoziv', rekao je Hajdaš Dončić.

Škegro: Ramljak je ozbiljan, kompetentan, odgovoran i hrabar. Točka

Borislav Škegro, Ramljakov dugogodišnji kolega iz Questusa i bivši HDZ-ov ministar financija, odgovorio je na kritike SDP-a da je novi povjerenik Vlade za Agrokor odraz kontinuiteta te 'izbor ministra Borislava Škegre'.

'Dobro vam jutro iz Atlante, US. Imam 78 propuštenih poziva ove noći ... pretpostavljam zbog Ante Ramljaka', napisao je bivši ministar financija Borislav Škegro i dugogodišnji suradnik Ante Ramljaka u Questusu u kratkom pisanom odgovoru za N1.

'On je ozbiljan, kompetentan, odgovoran i hrabar. Točka.', napisao je Škegro o Ramljaku.