NEZADOVOLJNI MINISTAR

Hajdaš Dončić o Valčićevoj sudbini odlučit će za dva tjedna

14.06.2012 u 11:02

Bionic
Reading

Program restrukturiranja HŽ-a bit će konačno gotov za desetak dana, a tada bi trebala biti jasnija i sudbina šefa Uprave Renea Valčića, čijim dosadašnjim radom ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije zadovoljan

Vlada je na današnjoj sjednici u Banskim dvorima osnovala Povjerenstvo za željeznice, među čijim će zadacima biti i restrukturiranje željezničkog sustava HŽ-a, a resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio je uoči same sjednice da bi Plan restrukturiranja konačno trebao biti gotov za desetak dana, nakon što ga je nekoliko puta vraćao na doradu.

Popravni ispit bio je potreban, tvrdi, zbog nezadovoljstva rokovima restrukturiranja, a na pitanje je li zadovoljan radom šefa Uprave HŽ- a Renea Valčića, o čijoj se smjeni šuška već neko vrijeme, ministar je kazao da će konačnu ocjenu dati za četrnaest dana kada vidi Plan, no naposljetku je ipak priznao da Valčićevim radom nije prezadovoljan.


Povjerenstvo će voditi premijer Zoran Milanović, koji je na sjednici poručio da 'preuzima odgovornost i rizik' te je zato ovo i jedino povjerenstvo kojemu će on biti na čelu i Vlada se neće skrivati iza projekata.

Novoosnovano tijelo bavit će se i formiranjem trgovačkog društva koje će razvijati i proizvoditi željeznička vozila, i to izdvajanjem posebnih pogona koje se bave tim poslom u zajedničko društvo. Jedan od zadataka Povjerenstva je i osigurati uvjete za rekonstrukciju i modernizaciju postojeće pruge Rijeka – Zagreb, a pokrenut će i aktivnosti za planiranje i gradnju nove trase željezničke pruge Zagreb – Rijeka, što uključuje i izgradnju mosta i luke na Krku.