DAN OTVORENIH VRATA

Grbin: Oni koji odbiju provoditi politiku SDP-a, nastavit će dalje sami

02.10.2021 u 19:22

Bionic
Reading

Sjednica Glavnog odbora SDP-a najavljivana je kao ključan trenutak nakon kojeg bi se trebala prelomiti teška kriza koja već dugo potresa glavnu oporbenu stranku. Velikom većinom glasova Glavni odbor zauzeo je stajalište da svi članovi SDP-a, zastupnici i vijećnici moraju provoditi odluke tijela stranke, u suprotnom će im se izreći stegovne mjere. To znači da se Peđi Grbinu otvara put kako bi se obračunao s velikim dijelom saborskih zastupnika SDP-a koji se ne slažu s time da izbačeni članovi stranke ne mogu biti i članovi njihova saborskog Kluba

'Nije ovo bitka, niti raskol u SDP-u. Odluka koju je danas donio Glavni odbor pokazuju da u SDP-u postoji visoki stupanj jedinstva oko toga kako se SDP treba voditi, kako se sa SDP-om treba upravljati, a prije svega što SDP treba zastupati. SDP je danas odlučio da ne možemo stati na stranu onih koji gledaju samo svoj privatni interes, samo svoju saborsku fotelju, mjesto predsjednika u nekom saborskom odboru, već gledamo ono što je interes jedne političke opcije. To je opcija koja se bori za određene vrijednosti u društvu, vrijednosti solidarnosti, pravde i demokracije', kazao je Grbin u središnjem Dnevniku HTV-a.

Odgovorio je i na pitanje što će biti sa 14 zastupnika u Saboru ako ostanu jedinstveni pri stajalištu da četvero izbačenih su i dalje članovi Kluba zastupnika SDP-a.

'Danas smo otvorili vrata svakome da prihvati odluke središnjeg dijela stranke i da zajedno s nama nastave voditi politiku SDP-a. Oni koji odbiju provoditi politiku stranke i koji sami donesu odluke da će zastupati pojedinačne, partikularne i privatne interese, oni ne mogu zastupati stranku, oni ne mogu biti dio tima, dio ekipe i nastavit će sami', kazao je.