SAPUNAROV ISKAZ USKOK-U

HAC radio s Fimi medijom po Kalmetinoj naredbi?

07.01.2011 u 07:42

Bionic
Reading

Josip Sapunar, bivši član uprave Hrvatskih autocesta i aktualni savjetnik iste te uprave, optužio je prilikom davanja iskaza USKOK-u resornog ministra Božidara Kalmetu da je od 2005. godine znao da se preko Fimi medije iz HAC-a izvlači novac poreznih obveznika naručivanjem nepotrebnih usluga, javlja Novi list

Prema pisanju tog riječkog dnevnog lista, Kalmeta je osobno naložio upravi HAC-a da koristi usluge Fimi medije.

Sapunar je, podsjetimo, osumnjičenik u slučaju Fimi media, dok USKOK Kalmetu i dalje tretira samo kao svjedoka. No, nije isključeno da se ministrov status iz svjedoka promijeni u osumnjičenika.

Bivši član uprave HAC-a pred USKOK-ovim istražiteljima je, piše Novi list, također ustvrdio da mu je Kalmeta organizirao sastanak s Mladenom Barišićem, na kojem je bivši šef carine i HDZ-ov rizničar zatražio da HAC posluje s Fimi medijom, odnosno da izvođači preko te tvrtke doniraju novac HDZ-u. No, Sapunar je USKOK-u rekao da mu je Kalmeta i osobno naložio da HAC posluje s Fimi medijom.

Ministar Kalmeta je u razgovoru za Novi list odbacio sve te optužbe: 'Mogu reći ono što sam i ranije govorio: nemam informacije da me itko optužuje, ali to ionako nitko ni ne može govoriti, osim ako ne laže, jer su to notorne neistine.'

'Odgovorno tvrdim da nisam nikad bilo kome išta nalagao, ne samo za Fimi mediju, nego za bilo koju drugu tvrtku, niti sam organizirao ikakve sastanke. Baš suprotno, otkad sam ministar, uvijek upozoravam sve uprave u mom resoru da moraju voditi računa da sve bude sukladno zakonu', rekao je Kalmeta.