VREMENSKE NEVOLJE

HAC: Otvaranje autoceste ovisi o buri, molimo za strpljenje

15.07.2016 u 21:06

Bionic
Reading

Hrvatske autoceste priopćile su da ne mogu dati točnu informaciju o puštanju dionica A1 od čvora Sveti Rok do čvora Posedarja jer to ovisi isključivo o prestanku bure i pozvale korisnike autocesta da ostanu pribrani i prate stanje na cesti, te poštuju promjenljive svjetlosne znakove ograničenja brzine

Danas su u podvelebitskoj dionici u zadnjih 12 godina zabilježeni najjači udari bure u ovo doba godine, koji su tijekom dana dosezali i do 148 kilometara na sat na vijaduktu Božići, dok je udar bure na mostu Maslenica bio 132 kilometara.

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. najavile su jučer prema vremenskoj prognozi da danas postoji velika mogućnost zatvaranja zbog bure dionica na A1 od čvora Sveti Rok do čvora Posedarja, kao i na dionici autoceste A6 Kikovica - Oštrovica - tunel Tuhobić. Također, zamolile su korisnike da provjere stanje na cestama prije polaska na put, stoji u priopćenju.

Jasno nam je da određeni broj građana ne može odgoditi putovanje, međutim potrebno je strpljenje jer su radnici HAC ONC-a danas bili maksimalno angažirani u organizaciji prometa i pomoći korisnicima na licu mjesta. Otegotna okolnost bili su i požari koji su dodatno utjecali na protočnost prometa, kaže se. Tijekom dana izbila su dva požara, jedan uz autocestu, a drugi na obilaznom pravcu (državna cesta DC 27), zbog čega je bilo otežano preusmjeravanje prometa s autoceste, kaže se u priopćenju i poziva korisnike na strpljenje.