PONIŠTEN NATJEČAJ

Habuš odustao od nabave auta prema njegovoj visini i težini

14.09.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Dok Grad Varaždin ne odustaje od nabave još jednog, desetog službenog automobila nakon što je danas zbog previsoke cijene poništio postupak javne nabave, Grad Koprivnica ima jedno službeno vozilo pa zamjenici gradonačelnice koriste i bicikle

Nakon što je u četvrtak pristigla samo jedna ponuda za službeno vozilo koja je s PDV-om prelazila pola milijuna kuna, danas je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš poništio postupak javne nabave za automobil koji je trebao biti, kao što je objašnjvao, sukladan njegovoj visini i težini: 196 centimetara i 100 kilograma.

'Procijenjena vrijednost nabave bila je 312.000 kuna bez PDV-a, no u roku za dostavu ponuda zaprimljena je samo jedna ponuda, i to s cijenom od 432.182 kn bez PDV-a. Gradonačelnik se odlučio na odluku o poništenju budući da ponuđena cijena premašuje procijenjenu za 120.182 kuna', izvijestili su iz Grada Varaždina u kojem napominju da je samo lani za leasing vraćenog Audija A6 izdvojeno 91 tisuća kuna, a troškovi njegova održavanja bili su 31 tisuću kuna.

Jedinu ponudu za novo službeno vozilo varaždinskoga gradonačelnika dao je Porsche leasing, tvrtka koja je specijalizirana za kupnju vozila marke Volkswagen, Audi, Seat, Škoda i Porsche putem operativni leasinga. Koje je od tih marki vozila ponuđena Gradu Varaždinu nije rečeno prilikom otvaranja ponude, ali se pretpostavlja da je riječ o najskupljoj verziji Škode Superb. To, naime, zaključuju u drugim autokućama s obzirom na zatražene tehničke karakteristike vozila. Upravo zbog njih, kako dodaju, u ova teška vremena za domaće trgovce automobila nisu dali svoju ponudu jer nijedno drugo vozilo, izuzev luksuzne Škode Superb, nije duljine 4,8 metara i maksimalno visoko 1,53 metara, raspolaže s prtljažnikom od barem 580 kubičnih centimetara te ima benzinski motor od najmanje 3.000 ccm i 190 kW, automatski mjenjač i pogon na sva četiri kotača.

Trgovci automobila iskreno se nadaju se da će se ove karakteristike promijeniti u novom postupku javne nabave koji se najavljuje do kraja ove godine. Tako će sasvim izgledno Grad Varaždin dobiti i deseto službeno vozilo (nekada je imao čak 17!), a Grad Koprivnica ima tek jedno!

'Gradonačelnica Vesna Želježnjak koristi Opel Vectru proizvedenu 2007., a isti automobil koriste i njezini zamjenici, no češće za prijevoz koriste bicikle', kažu u gradu Koprivnici koji u svom vlasništvu ima i električno vozilo Ducatti Energia.