SMJENA TURISTA

Gužve i zastoji na cestama i graničnim prijelazima

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.07.2010 11:48
  • Objavljeno 17.07.2010 u 11:42
gužva Lučko

gužva Lučko

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markičević / CROPIX

Promet je izrazito pojačan na cestovnim pravcima prema moru, a na dionici autoceste Karlovac-Zagreb i u smjeru Zagreba, izvijestio je HAK u 11 sati

Vozi se usporeno i u koloni već na Zagrebačkoj obilaznici (A 3) od čvorova Jankomir i Buzin prema naplatnim postajama Lučko.

Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu sa autoceste prema Zagrebu, kolona je duga oko 5 km

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, zbog gužve na čvoru Oštrovica (izlaz za otok Krk), vozi se povremeno u koloni od tunela Hrasten u smjeru Rijeke. Duža kolona vozila kreće se usporeno Riječkom obilaznicom i dalje autocestom A 7, od čvora Draga prema Bakru.

Kod naplatnih postaja Sveta Helena u smjeru Zagreba, na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, kolona vozila duga je oko 300 m. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac pojačan je promet u smjeru istoka. Gužve i zastoji tijekom dana mogući su na cestama u Istri, duž Jadranske magistrale (D 8), posebice na prilazima turističkim mjestima.

Pojačan je ulaz osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom. Duža čekanja zabilježena su na GP-ima: Macelj (oko 1 h i 30 min), Rupa (oko 40 min), te Kaštel, Pasjak, Dubrava Križovljanska, Bregana i Goričan (oko 20 min). Na GP-ima sa BiH, pojačan je ulaz na Metkoviću (oko 1 sat) i Gabela Polje (oko 30 min). Savjetujemo vozačima da koriste i granični prijelaz Unka koji se nalazi u samom gradu Metkoviću, a otvoren je samo za osobna vozila, kako za hrvatske državljane tako i za strance.

Trajekti plove prema redu plovidbe, a po potrebi i češće, zbog pojačanog priljeva vozila u lukama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi