OKOLICA ORAHOVICE

GSS podno Papuka traga za nestalom staricom

  • Autor: Vinco Gazdik
  • Zadnja izmjena 19.05.2011 08:23
  • Objavljeno 18.05.2011 u 22:47
GSS Dubrovnik

GSS Dubrovnik

Izvor: tportal.hr / Autor: Matko Saltarić

'Trenutačno je na terenu petnaestak članova Gorske službe spašavanja, dvije osobe iz policije i četiri lovca. Potraga se bazira na pretraživanju radijusa od 1.500 metara, i to na prohodnim putovima kojima se starica mogla kretati', rekao je član GSS-a Miroslav Mesić za vrijeme potrage u okolici Orahovice podno Papuka

Cijelo popodne i večer trajala je potraga policije i GSS-a za Stanom Pejčić (88), izgubljenom staricom iz sela Krajne kod Čačinaca. Mještani su njezinu odsutnost zamijetili još jučer, oko pet sati ujutro, a s obzirom na to da je i ranije znala odlutati, odlučili su zatražiti pomoć i pozvali policiju.

'Trenutačno je na terenu petnaestak članova Gorske službe spašavanja, dvije osobe iz policije i četiri lovca. Potraga se bazira na pretraživanju radijusa od 1.500 metara, i to na prohodnim putovima kojima se starica mogla kretati', rekao je Miroslav Mesić, član stanice Gorske službe spašavanja iz Požege. Potragu je otežavalo gusto raslinje i šumski predio u kojemu se, pomalo izolirano od svijeta, nalazi ovo selo. Za Slavoniju je, dodaje Mesić, tipičan nestanak starijih, zaboravnih osoba koje odu od kuće i više se ne znaju vratiti.

U potragu su uključeni i psi tragači, a ona se nastavlja rano ujutro.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi