kozari putevi u zagrebu

[FOTO/VIDEO] Grupa muškaraca napala policajce, a nakon što je jedan pucao iz pištolja, dali se u bijeg. U potrazi sudjeluje i interventna postrojba

09.12.2020 u 15:57

Bionic
Reading

Oko 14 sati u srijedu u ulici Kozari put III, odvojak II u Zagrebu ozlijeđena su dva policajca

Dvojica policajca su oko 14 sati napadnuta u Ulici Kozari putevi u Zagrebu. Namjeravali su privesti legitimiranu osobu s, kako piše Index, debelim policijskim dosjeom.

Policajce je odmah okružilo nekoliko muškaraca. Prvo su ih napali verbalno, a potom fizički. Policajce su razdvojili, a onda krenuli udarati rukama i nogama. Jedan se uspio otrgnuti te je pucao u zrak iz službenog pištolja. Napadači su se odmah dali u bijeg.

Policajci su ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu, a na teren je poslana interventna policija, kao i više policijskih ophodnji. Za napadačima se traga.

Da su policajci napadnuti na Kozari putu potvrdili su i u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Video: Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Policijski službenici temeljne policije u službenoj odori zaustavili su pješaka i pristupili vršenju službene radnje utvrđivanja identiteta, dakle legitimiranja. U tom trenutku prilazi im više muških osoba, negoduju zbog postupanja i fizički napadaju policijske službenike", kazali su iz PUZ-a.

Tijekom postupanja, jedan je policajac kako bi potražio pomoć i odaslao upozorenje, na siguran način ispalio hitac u zrak, dodaju iz PUZ-a.

  • +11
Policijski očevid u Kozari putevima gdje su napadnuta dva policajca Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Jedan od stanovnika Kozari Puteva ispričao je za Dnevnik Nove TV što se dogodilo.

''Samo smo čuli odjednom neku pucnjavu. Svi su ljudi počeli izlaziti i nisu znali što se događa. Policajci su vikali da ih napada nekih 10 ljudi, a mi smo im htjeli pomoći. Oni su mislili da ih i mi napadamo i onda smo se mi razišli i nismo znali što se događa dok nije dosla policija. Policija tu ima neko grubo ponašanje prema nama, ne znam zašto', ispričao je Ahmet.

Susjeda Besima je kazala da je mislila da su petarde za Novu godinu. 'Spavala sam u sobi i samo čula paf, paf', rekla je Besima. Oko 18 sati odblokirana je ulica Kozari Putevi.