'LINIĆ NAM RADI ZLO'

Grof Eltz ispričao anegdotu o neozbiljnosti Milanovićevih ministara

26.03.2014 u 15:30

Bionic
Reading

Grof Georg Eltz žali se u intervjuu tjedniku Globus na ministra financija Slavka Linića za kojeg tvrdi da puni proračun kratkoročno, da ga ne zanimaju dugoročni projekti. 'A premijer bi trebao reći: nemojte ubiti kokoš koja nam može dati jaja!' poručuje grof Eltz. On danas živi na relaciji između Beča i Zagreba. Obitelj je u Beču, a posao u Zagrebu

Također se Grof žali da mu nije vraćena imovina oduzeta njegovoj obitelji u Drugom svjetskom ratu. Ljuti ga jer već petnaest godina čeka da država riješi njegov zahtjev. Za to vrijeme grof Georg Eltz podigao je u Hrvatskoj najveću turističku grupaciju: je Valamar Adria Holding, jednog od kandidata za koncesiju nad turističkim kompleksom Kupari. Riječ je o ulaganju od najmanje 200 milijuna eura.

Kaže kako je doista mislio da će im Milanovićeva vlada otvoriti put u daljnje investicije, no uvođenje novim poreznim, fiskalnim i parafiskalnim nametima razbilo im je optimistična očekivanja. Ogorčen je posebno na Linića jer se prema gospodarstvenicima ponaša kao gulikoža.

O svom razočaranju Vladom Eltz je Globusu prepričao vrlo znakovitu anegdotu o svom kolegi, koji je, tvrdi grof, pravi gospodin, milijarder, jedan od najvećih ulagača u Hrvatsku, a vrlo se neugodno iznenadio sastankom s Milanovićevim ministrima.

'Samo jedan od svih ministara došao je pripremljen na sastanak, a ostali su govorili: 'Aha, može, jako lijepo, naravno, nema problema, pošaljite mail', ispričao je Globusu čovjek koji upravlja sa 10 posto hrvatskih turističkih kapaciteta.