MAFIJA IZ UKOPA

Grobari - pljačkaši pokojnika kod suca istrage

07.02.2013 u 17:24

Bionic
Reading

Zbog sumnje da su krali zlatni nakit s pokojnika, sedam grobara osječke gradske tvrtke Ukop privedeno je sucu istrage, donosi Večernji list. Državno odvjetništvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora pod sumnjom u tešku krađu i povredu mira pokojnika

'Sumnja se da su, kao grobari, prilikom održavanja grobnih mjesta te kod ukopa pokojnika uzimali i za sebe zadržali vrijednosti koje su našli', priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku.

Još se devet njihovih kolega, doznaje Večernji list, istražuje zbog istih kaznenih djela, teške krađe i povrede mira pokojnika, pa se do vikenda očekuje i njihovo privođenje. Cijela se istraga vodi u tajnosti, a u Ukopu su vrlo škrti na informacijama.

'U interesu postupka ne možemo davati nikakve informacije o čitavom slučaju. Na nadležnim tijelima je da utvrde odgovornost i sankcioniraju počinitelje. Interes nam je da se ovo razriješi i pratit ćemo čitav slučaj', rekao je Milan Krišto, direktor Ukopa, najavljujući i sankcije za odgovorne nakon što se utvrde sve činjenice.

Iz Ukopa tvrde kako sličnih slučajeva na osječkim grobljima do sada nije bilo niti su se obitelji pokojnika na nešto slično žalile. Navodno je prošle godine bilo tek obijanja spomenika.

Slučaj je otkriven prije nekoliko dana, nakon čega je policija u srijedu na obavijesni razgovor pozvala sedam grobara i voditelja groblja. Voditelj nije osumnjičen. Neslužbeno se doznaje kako se većinom radi o grobarima i nosačima, a krađama su se bavili godinama.