afera mreža

Grmoja: Razbijamo hvarski kartel. Plenkoviću, dolazimo i po tebe

12.12.2023 u 20:11

Bionic
Reading

'Htjeli smo razotkriti korupciju i srušiti korumpiranu kliku. Šurovat ću sa svima onima koji su se spremni pokajati. Pozivam glasnogovornika Vlada Marka Milića, koji je također upleten u korupciju, Krunoslava Katičića, najbliži krug Plenkovićevih suradnika, sve u administraciji…', komentirao je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja najnoviju aferu Mreža

'Osobno sam dobivao informacije od istraživačkog novinara Marina Vlahovića, ali i iz drugih strana smo dobivali informacije vezano uz aferu. Pozivao sam u više navrata građane koji imaju informacije o korupciji Plenkovićeve Vlade - da ih dostave', rekao je za RTL Danas mostov Nikola Grmoja osvrčući se na strelovitu smjenu ministra gospodarstva Davora Filipovića.

Na upit je li Vlahović bio posrednik, Grmoja je odgovorio: 'Pretpostavljao sam da se radi o Lovrinčeviću. Bilo mi je drago da netko želi razotkriti taj kriminal. Sve ono što sam dobivao od Lovrinčevića se pokazalo točnim. Prvi sam izašao u javnost da je 63 posto plina kupljenog od INA-e, HEP predao tajkunu Vujnovcu, nekad čak i za jedan cent. Sve se pokazalo točnim'.

Grmoja je potom objasnio kako je krenula međusobna komunikacija te dodao kako je 'zanimljivo iz Plenkovićeve pressice' što je rekao da 'mu je manje problematično što je savjetnik ministra gospodarstva kupovao medije javnim novcem i sebi tražio povrat novca'.

'Više mu je problematično to što je MOST dobivao informacije o kriminalu', rekao je Grmoja. 

Na pitanje jesu li htjeli srušiti premijera i Vladu, rekao je kako su htjeli razotkriti korupciju i 'srušiti korumpiranu kliku' te da će 'šurovati sa svima koji su se spremni pokajati'. 

Na pitanje li u komunikaciji bio upleten i ministar Filipović, je li s njim komunicirao, Grmoja je odgovorio:

'Nisam komunicirao niti s Filipovićem, niti Lovrinčevićem. Imao sam informaciju od istraživačkog novinara Vlahovića. Drago mi je da se hvarski kartel - Barbarić, Vujnovac, Mario Radić, Josip Jurčević - da taj kartel razbijamo. Da se razbija i drugi kartel - Lovrinčević, Filipović i ostali - to pokazuje da je modus operandi isti. Ono što je zastrašujuće u aferi 'Pola-pola'. Lovrinčević kaže u jednom trenutku da Plenković ne smije doznati da budžet iz javnih poduzeća dijele po medijima. Istraživat će USKOK, ali u transkriptima jasno stoji da je zato zadužen Andrej Plenković. Potkupljuje medije javnim novcem, anketne kuće i zato je MOST danas zatražio Istražno povjerenstvo', poručio je Grmoja.