most pokrenuo interpelaciju

Grmoja: Radimir Čačić je politički mrtvi patuljak, kojeg se ništa ne pita

15.02.2022 u 10:46

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja, gostovao je u Novom danu i komentirao novu Mostovu interpelaciju o radu Vlade, a koja se tiče rasta cijena energenata.

'Načelno su se svi složili da opozicija treba nešto poduzeti, već duže vrijeme upozoravamo na neodrživo stanje, ogroman rast cijena ne samo energenata, nego i ostalih proizvoda', rekao je Grmoja na N1.

'U rujnu smo upozoravali na inflaciju, mi iz Mosta smo inicirali da guverner dođe u Sabor. Tada je guverner, tri dana nakon te plenarne sjednice Hrvatskog sabora u javnost izašao s informacijom da će rasti kamate na kredite i Plenković je vrlo nervozno reagirao. Očito nije želio da se na bilo koji način uzbunjuje javnost, odnosno da u javnost dolaze istinite informacije. Prošlo je previše mjeseci. I u siječnju je naš Zvonimir Troskot iznio točke izračune o poskupljenju, a tada je ministar Ćorić tvrdio da je on dežurni Mostov katastrofičar', rekao je Grmoja.

Interpelacijom, istaknuo je, žele potaknuti raspravu o temi poskupljenja, ali i poslati poruku i javnosti i Vladi da mjere, koje se, kako je rekao, već duže vrijeme najavljuju, nisu dovoljne i da ih je trebalo puno ranije donijeti.

Odgovarajući na komentare da Most predvodi oporbu, Grmoja je rekao da ne može drugo 'nego govoriti istinu'.

'Tko je doveo guvernera u Sabor? Isto tako i glavnu državnu odvjetnicu kad se otvorila afera Žalac…', rekao je Grmoja, dodavši da to ne znači da ostatak oporbe ne radi ništa.

'Činjenica je da je SDP razjedinjen, ostali su bez svoga kluba zastupnika. Činjenica je i da nam prelazi dio birača Možemo! Uzrok tome je odnos prema ovoj pandemiji, ali ja ne vidim zašto bi to poremetilo stanje u oporbi, mi po nekim pitanjima imamo jednoznačan stav', rekao je Grmoja, dodavši i da je nepobitno da oporbene stranke oko pojedinih pitanja imaju različita mišljenja te da će te razlike uvijek postojati.

Komentirao je i izjavu Radimira Čačića, koji je rekao da je ministra obrane Mario Banožić potkapacitiran i da treba otići te to da nije bilo nikakve reakcije koalicijskih partnera.

'Radimir Čačić je politički mrtvi patuljak, kojeg se zapravo ništa ne pita. On može komentirati po medijima, ali da oporba uputi opoziv određenog ministra, njegova zastupnica će u Saboru glasati onako kako kažu vladajući. On može laprdati po medijima, ali od toga nema nikakvog učinka. Njegove izjave nemaju nikakvog smisla', rekao je Grmoja.