most

Grmoja: Milanović bi trebao doći na konstituiranje Sabora

20.07.2020 u 13:08

Bionic
Reading

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je u ponedjeljak kako bi predsjednik Republike Zoran Milanović trebao doći na konstituiranje Hrvatskog sabora ili barem objasniti zašto ne dolazi

'Imam osjećaj da Zoran Milanović nekako ne želi biti fikus i ne želi se pojavljivati na protokolarnim događanjima, ali s druge strane onda bih volio da bude ono što je najavio - pravobranitelj građana', izjavio je Grmoja uoči sastanka u Hrvatskom saboru na kojem će predstavnici parlamentarnih stranka dogovoriti potpredsjednike Sabora i članove saborskih odbora.

Mislim da je trebao doći ili barem objasniti zašto ne dolazi, smatra Grmoja. Možda ne želi staviti masku, ustvrdio je.

Grmoja kaže da Milanoviću daje prolaznu ocjenu jedino kod kritiziranja Stožera civilne zaštite, dok na svim ostalim područjima smatra da je zakazao.

Vezano za sastanak oko raspodjele mjesta u saborskim odborima Grmoja kaže da Most ima određene želje i resore koji ih zanimaju, no nije želio prije dogovora otkriti koji su to resori.

Potez Dalije Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom, koja je najavila da neće doći na sastanak u Sabor, Grmoja je ocijenio neozbiljnim jer je riječ o uobičajenoj parlamentarnoj praksi.