AFERA JANAF

Grmoja: Gotov je nacrt odluke o osnivanju istražnog povjerenstva

30.09.2020 u 18:31

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja izvijestio je u srijedu da je nacrt odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstava gotov te da će biti predstavljen početkom idućeg tjedna

„Nacrt je gotov, počinju konzultacije s vladajućom strankom, najvjerojatnije će u ponedjeljak ili u utorak oporba na konferenciji za medije predstaviti nacrt odluke”, najavio je Grmoja u Saboru nakon još jednog sastanka lijeve i desne oporbe o osnivanju povjerenstva.

Istaknuo je da je među oporbom postignut "visok stupanj suglasja" o nacrtu odluke i da nitko nije imao primjedaba te da su u nacrt uvršteni i neki novi prijedlozi.

Iako od vladajućih očekuje opstrukciju, Grmoja smatra da neće moći ugasiti saborsko istražno povjerenstvo.

„Ovaj put se ne bavimo jednim posebnim slučajem, već funkcioniranjem sustava i ako se krene od stoljeća sedmog, morat će se doći i do sadašnjeg vremena, tako da ne vidim način kako bi mogli ugasiti ovo istražno povjerenstvo”, rekao je.

Saborska oporba pokrenula je inicijativu za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva kako bi se istražio utjecaj izvršne vlasti na rad neovisnih institucija kao što su DORH i policija, moguće zakonodavne rupe u sustavu i curenje informacija iz istraga.