KOLATERALNA ŽRTVA

Granata iz Ukrajine usmrtila muškarca u Rusiji

13.07.2014 u 12:33

Bionic
Reading

Jedan je muškarac poginuo, a dvije su žene ozlijeđene kada je granata iz Ukrajine pogodila dvije kuće u ruskoj regiji Rostov, objavile su u nedjelju ruske novinske agencije, dok ukrajinske vlasti opovrgavaju napad

Predstavnik regionalne vlade Aleksander Titov izjavio je za ITAR TASS da je granata u pet sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu pala na dvije kuće u Donjecku, ruskom gradu istog naziva kao onaj u na istoku Ukrajine.

Ubijen je jedan Rus, dodao je Titov.

Rusko je ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju navelo kako je 'očito riječ o činu agresije' te je upozorilo na 'nepovratne posljedice' koje bi mogle uslijediti, ne navodeći konkretno o kakvim je posljedicama riječ. U priopćenju se dodaje da Moskva Kijev drži potpuno odgovornim za incident u Rostovskoj oblasti.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Grigorij Karasin obećao je 'rigorozan i konkretan odgovor' na 'bezuman gubitak života'.

Ukrajinski borbeni zrakoplovi bombardirali su u subotu proruske separatiste uzduž duge bojišnice na istoku, zaoštravajući sukob koji traje tri mjeseca.