KARLOVAČKI SDP

Grafit 'Smrt novinarima' potiče na mržnju i ulijeva strah

25.11.2016 u 09:48

Bionic
Reading

Na grafite 'Smrt novinarima', koji su se u srijedu pojavili na izlogu KAportala i na još dva mjesta u Karlovcu, reagirao je i karlovački SDP te poručio da institucije trebaju odraditi svoj posao i pronaći počinitelja jer takvi grafiti potiču na mržnju i ulijevaju strah među građane

Predsjednik SDP-a Karlovac Žarko Latković rekao je da grafiti 'Smrt novinarima' potiču na mržnju i ulijevaju strah među građane i jedan su od mnogih simptoma odumiranja kritičkog razmišljanja u društvu.

'Tko god je i iz kojeg god razloga odlučio uzeti sprej u ruke i velikim slovima uputiti javni poziv na linč novinara (ne)svjesno zatire i ono malo demokracije koja postoji u lokalnom medijskom prostoru. A taj slobodni medijski prostor teško je stvaran kroz dugi niz godina i možemo sa sigurnošću reći da većina novinara lokalnih medija jedva krpa kraj s krajem upravo zato što su ostali svoji i ne podliježu raznoraznim pritiscima. Rade svoj posao kao i svi drugi ljudi, njihov je zadatak informirati nas, stvarati javno mnijenje, poticati nas na promišljanje i građansko djelovanje. Pero i slovo nisu metak ili nož, nikada nikoga nije ubilo', rekao je Latković. Ustvrdio je i kako se nasilje nad novinarima kroz povijest pokazalo kao uvod u nasilje nad svima.