koronakriza

Gradski vijećnici Pule usvojili novi set mjera za pomoć gospodarstvu

21.04.2020 u 20:18

Bionic
Reading

Vijećnici pulskog Gradskog vijeća na sjednici koja je u utorak održana kao telekonferencija, jednoglasno su usvojili odluke kojima je uveden novi set mjera pomoći gospodarstvenicima čije je poslovanje ograničeno zbog koronakrize

Novim travanjskim setom mjera pomoći, kako navode iz Grada Pule, gospodarstvenici s područja Pule koji udovoljavaju propisane uvjete bit će u potpunosti oslobođeni od obveze plaćanja komunalne naknade kao i poreza na korištenje javnih površina, a visina zakupa poslovnih prostora, neovisno o veličini i poziciji, smanjit će se na simboličan iznos od jedne kune po poslovnom prostoru.

Nove mjere, koje su prvenstveno usmjerene prema najosjetljivijim skupinama gospodarstvenika, primjenjivat će se od travnja do prestanka mjera zabrane rada i obavljanja djelatnosti zbog okolnosti uzrokovanih koronavirusom. Naime, osim mjera koje su jednoglasno usvojene na prošloj sjednici Gradskog vijeća, a čiji je sadržaj temeljen na procjenama iz mjeseca ožujka, potreba za uvođenjem novog seta mjera temelji se na činjenici da su posebne okolnosti i dalje na snazi, što značajno i izravno utječe na gospodarstvenike obuhvaćene ograničenjima rada.

Sadržaj spomenutih mjera usuglašen je tijekom videokonferencije između obnašatelja dužnosti istarskog župana Fabrizija Radina i devet istarskih gradonačelnika. Uzevši u obzir izvanredne okolnosti kojima je onemogućeno redovno poslovanje brojnih poslovnih subjekata, Grad Pula brojnim mjerama pomoći iskazuje potporu svima onima čije je poslovanje narušeno zbog trenutačne situacije. U prilog tomu, pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zahvalu vijećnicima na konstruktivnom radu i sudjelovanju u radu vijeća i u ovim posebnim okolnostima.

"Zahvaljujem svim vijećnicima što su jednoglasno usvojili nove mjere za pomoć gospodarstvenicima i time smo svi zajedno pokazali složnost za pomoć najosjetljivijoj skupini pogođenoj zbog posebnih okolnosti i mjera vezanih za epidemiju koronavirusa, poručio je Miletić. Isto tako zahvalio im je na konstruktivnom pristupu sjednici i razumijevanju kojega su pokazali zbog načina održavanja, kojemu su bili primorani zbog mjera zaštite.