zona crno

Gradonačelniku Zadra uručeni ugovori o sufinanciranju pet EU projekata

27.09.2021 u 14:37

Bionic
Reading

Ugovore o sufinanciranju pet EU projekata, vrijedne više od 9,3 milijuna kuna, u ponedjeljak je u Zadru gradonačelniku Branku Dukiću uručio državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić

"Ugovori se odnose na sufinanciranje gradnje infrastrukture poduzetničke Zone Crno, gradnju nove zgrade poduzetničkog inkubatora za Inovativni Zadar, implementaciju inteligentnog prometnog sustava s rekonstrukcijom Ulice dr. Franje Tuđmana, implementaciju pametnih prometnih rješenja te projekt Zadar Mobility", rekao je gradonačelnik Dukić.

Dodao je da ukupna vrijednost tih projekata premašuje 103 milijuna kuna, a udio Grada Zadra u njihovu financiranju iznosi 15 posto.

Državni tajnik Šime Erlić izrazio je zadovoljstvo što se, unatoč krizi i izazovnom razdoblju za državni proračun, uspjelo osigurati sredstva za provedbu projekata.

"Trenutno je 2,09 milijardi kuna projekata na području grada, svih korisnika, u opticaju. Riječ je o najvećem povlačenju sredstava iz Fonda za sufinanciranje na razini jedne godine dosad, a to pokazuje da se Zadar nalazi u fondovski intenzivnom razdoblju jer je velik broj projekata u provedbi", rekao je Erlić te naglasio da na području Grada Zadra nikad nije bilo više kapitalnih projekata financiranih europskim novcem.

Gradonačelnik Dukić izvijestio i kako je u tijeku provođenje javne nabave za izvođenje radova na  infrastrukturi Zone Crno. Gradnja novog poduzetničkog inkubatora je u tijeku, kao i radovi u Ulici dr. Franje Tuđmana, a ugovorena je i nabava opreme projekta implementacije pametnih prometnih rješenja.