VRAĆA SE NA LOKALNU RAZINU

Gradonačelnik Županje Miličević odlazi iz Sabora

21.08.2018 u 12:07

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Davor Miličević (HDZ) na vlastiti se zahtjev odlučio povući iz Hrvatskog sabora i potpuno se posvetiti gradonačelničkom poslu u Županji, piše Glas Slavonije

U 9. saziv Sabora Miličević je ušao u listopadu 2016. godine umjesto Vinkovčanina Dražena Milinkovića koji je bio drugi na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici, a koji je svoje mjesto prepustio jer se odlučio vratiti u Vinkovce radi priprema za tadašnje lokalne izbore, piše Glas Slavonije.

Miličević je priznao da se već umorio pet godina putujući na relaciji Županja - Zagreb i natrag i da je došlo vrijeme za povratak kući, o čemu već dugo razmišlja. 'Moja je procjena da je bolje da se vratim na svoje radno mjesto i potpuno mu se posvetim jer posla i obveza u gradu jako je puno. Imamo dosta i europskih projekata koje treba gurati i za koje se moramo izboriti, a pokazali smo da to znamo. Županja je svrstana na drugo mjesto najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava po stanovniku u 2017., a među prvih deset je i po udjelu ukupne pomoći EU-a u svim hrvatskim gradovima u prošloj godini', ističe Miličević.

Vjeruje da je svih dosadašnjih godina u Zagrebu uspio upoznati mnogo ljudi i uspostaviti veze i kontakte koji će moći pomoći i pridonijeti razvoju Županje.

  • +5
Davor Miličević Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Nadam se da smo već poprilično toga kanalizirali prema našemu gradu. Cilj mi je da probleme u gradu brže i kvalitetnije rješavamo, a jesam li pogriješio što sam se odlučio na ovakav potez i povlačim se iz Sabora, pokazat će vrijeme. Idemo raditi i maksimalno se boriti za ovaj grad, u okviru naših mogućnosti stvarati pretpostavke za gospodarski razvoj i za otvaranje novih radnih mjesta, a koliko ćemo biti uspješni, ocijenit će građani', zaključuje.

Miličević je prvi put u Sabor ušao u ožujku 2013. godine umjesto bivšeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, koji je odstupio zbog afere Planinska. Kao saborski zastupnik županjski gradonačelnik prisegnuo je i u prosincu 2015. godine prilikom konstituiranja 8. saziva Sabora, u koji je ušao kao zamjena za vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića. Od 15. rujna Miličević napušta saborske klupe, a ondje se vraća Dražen Milinković.