SA SABORSKE GOVORNICE

Dramatičan apel gradonačelnika Županje

22.05.2014 u 14:03

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović s ministrima se uputio u smjeru Županje, a tamošnji gradonačelnik Davor Miličević ostao je u Zagrebu na Markovu trgu s obzirom na to da, osim gradonačelničke, obavlja i dužnost saborskog zastupnika. Uoči izlaganja u ime Kluba zastupnika HDZ-a, Miličević je odvojio i par minuta kako bi se sa saborske govornice zahvalio svima koji su ovih dana pomagali županjskom području

Miličević se prije svega zahvalio cijeloj Hrvatskoj na pokazanoj solidarnosti za nastradale ljude. 'Evo, i ja sam malo umoran, ovo je šesti dan kako se borimo sa stihijom. Situacija je dosta teška, nešto se uspjelo obraniti, nešto ipak nije. Evo, šesti dan još uvijek voda nadolazi iako ima nekih naznaka da će to stati', kazao je Miličević sa saborske govornice.

Imao je poruku i za sve koji žele doniranjem hrane, vode, odjeće i drugih potrepština pomoći unesrećenim ljudima.

'Ovim putem bih zamolio ljude dobre volje koji šalju pomoć u Županju, prvenstveno Županju jer je tamo Crveni križ, da malo nazovu Crveni križ da se koordiniramo, jer imamo preveliku navalu pomoći. Sada to curi, a kasnije kada bude trebalo, možda će samo stati. Pa bih zamolio, putem ove govornice i javnosti, da ljudi nazovu Crveni križ u Županji i da se malo uskladimo i da na neki način ta pomoć dulje traje, trebat će', poručio je Miličević.

Prema najnovijim informacijama, Hrvatski Crveni križ moli građane da više ne donose rabljenu odjeću i obuću, uz iznimku robe za djecu i novorođenčad, gumenih čizama i donjeg rublja.

Najpotrebniji su: oprema i odjeća za djecu i novorođenčad, dječja hrana, donje rublje za djecu i odrasle, higijenske potrepštine, posteljina, pokrivači, deke, ručnici, madraci, sredstva za održavanje čistoće prostora, gumene čizme.

S obzirom na to da se potrebe unesrećenih stanovnika mijenjaju iz dana u dan, svakako na stranicama Hrvatskog Crvenog križa (www.hck.hr) provjerite koje su trenutačne potrebe građana te što možete donirati.