gospodarski kriminal

Gradonačelnica Petrinje: Dumbović je želio rasprodati cjelokupnu gradsku imovnu

14.06.2022 u 18:50

Bionic
Reading

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes izjavila je u utorak da ju ne iznenađuje uhićenje bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića

"Kao HDZ smo neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale u Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom, i osobno sam ukazivala na nepravilnosti u povodu sukoba interesa koje je gradonačelnik imao", rekla je na konferenciji za novinare gradonačelnica Komes, komentirajući današnje uhićenje bivšeg gradonačelnika Petrinje.

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes gostovala je u Dnevniku N1 televizije i komentirala nedavno uhićenje svojeg prethodnika Darinka Dumbovića.

“Ovo što se danas dogodilo zapravo je posljedica brojnih nemoralnih radnji. S takvim radnjama je gotovo. Ja i moji suradnici nećemo dozvoliti da Petrinja bude grad-slučaj. Otvorili smo gradsku upravu, radimo transparentno i jasno poručujem da je u Petrinji nulta stopa tolerancije na bilo kakav oblik mita, korupcije i malverzacije”, rekla je Komes.

“Gradonačelnik je želio rasprodati cjelokupnu gradsku imovnu. Nikad mu nećemo oprostiti što je dječje odmaralište na Punatu prodao za sitan novac”, rekla je.

  • +2
Petrinja: Konferencija za medije gradonačelnice Komes o stanju u gradu nakon preuzimanja vlasti Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk

Postavlja se pitanje je li Dumboviću zapravo presudila činjenica da više ne obavlja gradonačelničku dužnost.

“Ne mogu procijeniti kako su se odvijale akcije, ali ovakvi se poslovi ne odvijaju preko noći”, rekla je.

Ako današnje uhićenje rezultira pravomoćnom presudom, Komes navodi da se nada tome da će sva imovina koja je otuđena iz gradskog proračuna biti vraćena.

U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/Pixsell