OKUPLJENI NA MARKOVOM TRGU

Građanska akcija i radnice Kamenskog negodovali pred Vladom

29.03.2012 u 11:33

Bionic
Reading

Predstavnici Građanske akcije i uoči ove sjednice Vlade došli su na Markov trg poručiti vladajućima da ni nakon sto dana nisu riješili goruće probleme

'100 dana – država i dalje banana', transparent je kojim su aktivisti Građanske akcije čestitali prvih 100 dana Vladi Zorana Milanovića.

'Da smo htjeli da se ništa ne promijeni, glasali bismo za HDZ', poručili su aktivisti Milanoviću, dodavši da se u 100 dana nije promijenilo ništa.

Za svoja prava su se pred Vladu došle izboriti i radnice Kamenskog predvođene Danicom Radošević, Sindikatom nezaposlenih i Demokratskom strankom žena. One su u vladi predale otvoreno pismo premijeru Milanoviću u kojem traže vraćanje trajne novčane naknade za starije nezaposlene osobe i hitno donošenje programa smanjenja nezaposlenosti.

'Čačić je jučer u Otvorenom rekao da se otvaraju novi projekti i otvaraju nova radna mjesta, a mi to otvaranje novih radnih mjesta ne vidimo nigdje osim na Zavodu za zapošljavanje. Nemaju sluha i ne zanima ih kako nositelj obitelji može živjeti bez novčane naknade. Ako su mogli donijeti tako žurno odluku o rušenju prava nezaposlenima, uvođenju harača i dizanju poreza i PDV-a, onda mogu žurno napraviti i zakon da vrate naknadu nezaposlenima', rekla je Radošević

'Nadamo se da će Vlada imati sluha da oni koji su najviše punili mirovinske fondove, da ne ostanu nezastićeni i da postanu socijalni slučajevi one dvije do tri godine do umirovljenja', kazala je predsjednica Demokratske stranke žena Marija Jelinčić nakon što je predala pismo Vladi.