humanitarna akcija

Građani roditeljima teško bolesne Mile Rončević do 18 sati uplatili više od osam milijuna kuna

29.03.2019 u 22:26

Bionic
Reading

Velika humanitarna akcija pokrenuta je za liječenje dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od leukemije (akutne mijeloične megakariocitne leukemije AML M7) i liječi se u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

Obitelj iz Hreljina našla se pred zidom kad su saznali da je njezino liječenje nemoguće uspješno nastaviti u Hrvatskoj i u Europi. Kao posljednja mogućnost otvorilo se eksperimentalno liječenje u bolnici u Philadelphiji u SAD-u. Troškovi liječenja iznose čak 2,8 milijuna dolara (18 milijuna kuna), piše Jutarnji list.

Zahvaljujući apelu obitelju upućenom preko Facebooka, vijest se proširila u cijeloj Hrvatskoj, dobri ljudi iz zemlje, ali i inozemstva uplaćuju donacije. Do 18 sati bilo je prikupljeno oko 8 milijuna kuna. Novac se prikuplja velikom brzinom, jer u 11 sati na računu je bilo 3,5 milijuna kuna.

Mila bi što hitnije trebala započeti s terapijom jer svako čekanje ozbiljno ugrožava njezin život. Roditelji su zbog toga stupili i u kontakt s humanitarnim udrugama te Zakladom Nora Šitum, koja je voljna sudjelovati u prikupljanju novca. Dok se i zaklada nakon rješavanja tehničkih stvari ne uključi u akciju, novac se može uplaćivati na namjenski otvoren žiroračun u Banci kovanica na ime oca Marina Rončevića.

Roditelji mole za pomoć u prikupljanju potrebne svote za liječenje bolesne djevojčice, koliko tko može i želi uplatiti na račun HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - 'darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević'. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.