KONTROVERZNI GLAZBENIK

Bora Drljača neće u Pulu: Srbi poslušali gradonačelnika Miletića

05.01.2018 u 10:40

Bionic
Reading

Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače, čiji je koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao biti održan u sklopu dočeka pravoslavne nove godine 13. siječnja

Najavljeni nastup Drljače uznemirio je branitelje koji su glasno negodovali zbog toga, a priopćenjem se bio oglasio i HSP, iz kojeg su poručili da neće dopustiti nastup 'četnika-umjetnika Bore Drljače u Hrvatskoj, najpoznatijeg po glorificiranju ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, koji sve Hrvate naziva ustašama, slavi Krajinu, Karadžića i zloglasnog popa Đujića'.

Iz Grada Pule navode da, iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri, te što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule, već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je s predsjednikom Zajednice Srba u Istri Miomirom Jeremićem koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Bora Drljača u pjesmama slavi zločinca kapetana Dragana Autor: Youtube

'Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljače koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu', poručili su u priopćenju.

  • +8
Dragan Vasiljković osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić