hotel na kupalištu

Grad Karlovac: Investitor ima sve uvjete za izdavanje građevinske dozvole za zid

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 01.06.2021 13:47
  • Objavljeno 01.06.2021 u 13:47
Korana kod Karlovca

Korana kod Karlovca

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U povodu protivljenja Građanske inicijative "Spasimo Koranu" izgradnji zida oko budućeg hotela na karlovačkom kupalištu na Korani priopćenjem su u utorak reagirali iz Ureda gradonačelnika ističući da "investitor ima sve zakonom propisane uvjete za izdavanje građevinske dozvole”

U povodu protivljenja Građanske inicijative "Spasimo Koranu" izgradnji zida oko budućeg hotela na karlovačkom kupalištu na Korani priopćenjem su u utorak reagirali iz Ureda gradonačelnika ističući da "investitor ima sve zakonom propisane uvjete za izdavanje građevinske dozvole”.“Grad Karlovac poštuje javni interes, peticije i želje građana, ali mora postupiti po Odluci Upravnog suda u Rijeci. Ne postoji pravni lijek sukladno presudi Upravnog suda koju bi Grad Karlovac mogao koristiti protiv takve odluke”, stoji u priopćenju medijima.

Poštujući zakon i presudu Upravnog suda gradski je Upravni odjel za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja izdao dozvolu investitoru Lana Commerce d.o.o..

Posebno se napominje da je investitor uz zahtjev i potrebnu dokumentaciju dostavio i sve potrebne potvrde nadležnih javnopravnih tijela uključujući i vodopravnu potvrdu, kako je bilo naloženo sudskom presudom.

Priopćenjem se ujedno informiraju zainteresirani građani da uvijek mogu zatražiti i dobiti uvid u proceduru i dokumentaciju iz tog postupka, kao i sam projekt.

Nadležnom Upravnom odjelu je 11. svibnja prijavljen početak građenja, te je sukladno propisima prijava proslijeđena Državnom inspektoratu, Službi građevinske inspekcije, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ravnateljstvu civilne zaštite, Službi civilne zaštite Karlovac, Službi za nadzor zaštite na radu i službama Hrvatskih voda, kao i gradskom Upravnom odjelu nadležnom za obračun komunalnog doprinosa.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!