FEŠTA SVETOG DUJMA

Grabar Kitarović: Volim doći u Split, a volim i Hajduk

07.05.2015 u 12:25

  • +11

Predsjednica na slavlju Sv. Duje u Splitu

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je u Splitu, gdje sudjeluje na obilježavanju Dana Grada i blagdana Sv. Duje, poručila kako je Split dragulj Mediterana, obećavši da će učiniti sve kako bi se potaknuo daljnji razvoj grada.

'Svakako ću učiniti sve kako bismo i dalje potaknuli razvoj Splita, kako u prometnom tako i u turističkom smislu, te kako bismo promicali ovaj dragulj Mediterana, jer ovaj grad ima kulturu i kulturne vrijednosti', rekla je predsjednica Grabar Kitarović prije polaska svečane procesije ispred katedrale na Peristilu.

Svim je Splićankama i Splićanima čestitala blagdan Sv. Duje i Dan Grada.

Na upit koji su to projekti važni za Split, predsjednica je kazala kako je potrebno jače prometno povezivanje grada i širenje Splitske luke.

Niječno je odgovorila na pitanje je li njen dolazak na proslavu u Splitu 'revanš' za izborne rezultate u tom gradu na predsjedničkim izborima, koji su, po ocjeni novinara, bili prevaga u njenoj izbornoj pobjedi.

'Bila sam u Splitu i prije i nakon pobjede i nije ovo moj prvi dolazak u Split kao predsjednice Republike, niti je posljednji. A kako bi mogla propustiti dolazak u ovako prekrasan grad'. Pojasnila je da voli doći u Split te je uz smiješak dodala da voli i Hajduk, izvijestio je Dalmatinski portal.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar predsjednici je poželio dobrodošlicu, rekavši kako je Splićanima čast da je s njima na Dan grada, na što je ona uzvratila kako je i njoj čast što je u Splitu.

Predsjednica RH stigla je na Peristil uoči formiranja procesije, a tamo su je pljeskom dočekali simpatizeri.

Poslije je u društvu svog savjetnika Andre Krstulovića Opare i HDZ-ova župana Zlatka Ževrnje otišla je poznati kafić Luxor, izvijestio je Dalmatinski portal