pandemija

Serološko testiranje: Gotovo 30 posto stanovnika New Delhija bilo je zaraženo koronavirusom

20.08.2020 u 16:04

Bionic
Reading

Gotovo trideset posto stanovništva indijske prijestolnica New Delhija vjerojatno je zaraženo koronavirusom, proizlazi iz serološkog testiranja 150 tisuća stanovnika New Delhija, koje je provela lokalna vlast, što pokazuje da je broj zaraženih puno veći od službene brojke

U sklopu istraživanja provedeni su testovi na antitijela stanovnika New Delhija tijekom prvog tjedna kolovoza, kazao je ministar zdravstva New Delhija Satyendra Jain na novinskoj konferenciji u četvrtak.

"Ustanovili smo da 29,1 posto stanovnika New Delhija ima antitijela, što znači da su bili zaraženi te da su izliječeni", kazao je Jain.

Delhi ima 20 milijuna stanovnika, a prema službenim brojkama u gradu se koronavirusom zarazilo 140.767 osoba, od ukupno 2,84 milijuna zaraženih u cijeloj Indiji. Rezultati istraživanja podudaraju se s istraživanjima provedenima u drugim gradovima, poput Mumbaija i Punea.

  • +8
Koronavirus u Indiji Izvor: EPA / Autor: RAJAT GUPTA

U četvrtak su u zemlji potvrđena 69.652 slučaja zaraze, pokazuju podaci saveznog ministarstva zdravstva. Umrlo je, u posljednja 24 sata, 977 osoba, a od početka pandemije 53.866. Indija je u apsolutnim brojevima koronavirusom treća najteže pogođena zemlja na svijetu, iza SAD-a i Brazila.