EU FONDOVI

Gospiću bespovratno 3,6 milijuna kuna za gradnju reciklažnog dvorišta

28.09.2020 u 13:32

Bionic
Reading

U Gospiću će se graditi reciklažno dvorište, u ukupnoj vrijednosti oko 4,3 milijuna kuna, od čega je oko 3,6 milijuna bespovratnih sredstva iz EU Kohezijskog fonda, izvijestili su u ponedjeljak iz gospićke gradske uprave.

Gospićki gradonačelnik Karlo Starčević potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Grada Gospića kao korisnika te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za projekt „Izgradnja reciklažnog dvorišta“, čija vrijednosti iznosi 4.326.030 kuna, od čega su 3.677.125 kuna bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda, dodaje se u priopćenju. Cilj projekta je pridonijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koje se odlaže na odlagalište otpada Rakitovac u Gospiću.

Grad Gospić reciklažno dvorište izgradit će i opremit na k.č. 2987/2, k.o. Gospić, a po završetku izgradnje reciklažno dvorište dodijelit će se Komunalcu Gospić d.o.o. na upravljanje.

Sprječavanje nastanka otpada dio je Europske strategije za pametan, održiv i uključiv rast, gdje je središnji aspekt prelazak na kružno gospodarstvo, s ciljem svođenja nastajanja otpada na najmanju moguću mjeru, navode iz gradske uprave Gospića.