POŽARI U HRVATSKOJ

Gorjelo skladište u Zagrebu i borova šuma u splitskom zaleđu

22.12.2016 u 07:34

Bionic
Reading

Požar u skladištu tvrtke Megakop – parketni centar u blizini Ciboninog tornja u Zagrebu, koji je planuo u srijedu oko 20 sati, gotovo je u cijelosti ugašen, nitko nije ozlijeđen, a mjesto požara osiguravaju policajci, izvijestio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama. U požaru koji je pak u srijedu buknuo u Sutini kod Muća, a lokaliziran je i na terenu dežuraju vatrogasci, izgorjelo je deset hektara guste borove šume, doznaje se u četvrtak u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

Dojavu o požaru na krovištu skladišnog prostora tvrtke Megakop – parketni centar u Ulici Florijana Andrašeca 8 zagrebačka Javna vatrogasna postrojba primila je oko 20.18 sati.

Na intervenciju je izašlo 16 vatrogasaca s četiri vozila. Intervencija je u tijeku, požar je prigušen i gotovo u cijelosti ugašen, priopćili su večeras iz Ureda. Mjesto požara osiguravaju policijski službenici, a promet Ulicom Florijana Andrašeca privremeno je u prekidu.

Uzrok požara znat će se nakon policijskog očevida.


Požar u Sutini kod Muća buknuo je u srijedu nešto nakon podneva, a vatra se tako brzo širila po šumi da je već u kratkom vremenu izgorjelo pet hektara, pa su na teren izišli vatrogasci DVD-a Sinj, Muć, Solin, Zagora i Dugopolje.

U pomoć gasiteljima od 14.30 do 16.30 sati došla su i dva kanadera. Zbog požara je jedno vrijeme bio isključen dalekovod Zelovo-Konjsko.

Navečer je na terenu ostalo 15 vatrogasaca s pet vozila, a već u 21.30 sati požar, u kojem je izgorjelo 10 hektara guste borove šume, lokaliziran je.