sezona požara ne jenjava

Veliki požar u Ravnim kotarima, na terenu sve zadarske vatrogasne snage. Planulo i na Braču

21.08.2021 u 16:51

Bionic
Reading

Tijekom subotnjeg poslijepodneva zaprimljene su dojave o dva požara - na području Novog sela na otoku Braču te kod Gornjih Raštana na zadarskom području, čije je gašenje u tijeku, izvijestilo je Vatrogasno operativno središta Hrvatske vatrogasne zajednice

Splitski Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) zaprimio je u 14,33 sata dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Novog Sela na otoku Braču, kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na zasada neutvrđenoj površini.

U gašenju požara sudjeluje 40 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila s područja Brača te jedan Air tractor. Požar je lokaliziran oko 15 sati.

Dojavu o požaru na području Gornjih Raštana zaprimio je u 14,42 sati ŽVOC Zadar a požar je zahvatio travu, nisko raslinje, makiju i nisku hrastovu šumu na zasada neutvrđenoj površini.

U gašenju požara sudjeluje 20 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila s područja Zadarske županije te tri protupožarna zrakoplova Canadair.

'Oko 14.33 izbio je požar na ulazu u Novo Selo, općina Selca. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje i nešto borove šume, no vrlo brzom reakcijom vatrogasaca s otoka Brača požar je lokaliziran u 15.40. Pod kontrolom je vatrogasaca i trenutačno se vrši sanacija. Vatrogascima je u gašenju pomogao i airtractor koji je bio u izviđanju pa se uključio u gašenje. Drugi požar koji je izbio u 14.42 na području Gornjih Raštana još uvijek je aktivan. Upućene su zemaljske snage - 20 vatrogasaca s vozilima te tri kanadera. Zasad nisu ugrožene kuće ni imovina. Gori trava, nisko raslinje i mlada šuma', rekao je rekao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za HRT Hrvatski radio.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice još jednom upozoravaju građane na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom a sve koji primijete dim ili požar da odmah zovu vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.