opasan požar

Gori i kod Miljevaca, u pomoć stigli kanaderi i vojska

06.08.2017 u 19:50

Bionic
Reading

U Šibensko-kninskoj županiji u nedjelju je nešto iza 14 sati izbio i treći požar i to na području Miljevaca u Bogatićima, gdje je angažiran 41 vatrogasac, tri kanadera i pedesetak vojnika, doznaje se od Darka Dukića, zapovjednika županijske Vatrogasne zajednice

'U Bogatićima na Miljevcima je planulo negdje oko 14 sati ubrzo nakon požara između Zatona i Rasline i kod Perkovića kod Vrpolja. U jednom trenutku požar se na Miljevcima približio kućama, a uz vatrogasce i zračnu pomoć tri kanadera angažirano je i pedestak vojnika.

Tu je situacija najgora jer je zahvaćena najveća površina, a sam Miljevački plato je jako nezgodan teren. Gašenje požara uvelike otežava zapadni vjetar i visoke temperature od 37 stupnjeva, tako da radimo na sanaciji sva tri požarišta', kazao je Dukić. U Županijskom centru 112 doznaje se da je dojava o požaru u Bogatićima na Miljevcima zaprimljena u 14:06 sati, te da je na terenu angažiran 41 vatrogasac i tri kanadera, a o zahvaćenoj površini još ne mogu govoriti.

Što se tiče požara koji su planuli nešto iza 13 sati između Zatona i Rasline i kod Perkovića u blizini čvora Vrpolje na autocesti A1 koja je zbog gustog dima do 18 sati bila zatvorena, situacija je pod kontrolom.

'Kod Rasline je požar i dalje aktivan, međutim kuće nisu ugrožene. Što se tiče Perkovića, tamo je bila zatvorena i autocesta kod čvora Vrpolje, sada je puno bolja situacija, kuće su obranjene i nema ugroze. Struja je isključena zbog djelovanja kanadera, no situacija je kod Perkovića pod kontrolom', doznaje se od Darka Dukića.