GRBINU NA 'VESELJE'

Gordan Maras zatražio učlanjenje u SDP: Oprostite im, pogriješili su

23.08.2021 u 14:55

Bionic
Reading

Gordan Maras, bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a i ministar poduzetništva u mandatu premijera Zorana Milanovića, odlučio je podnijeti zahtjev za učlanjenje u bivšu stranku, iz koje je isključen u nedavnoj velikoj 'čistki' nepoželjnih SDP-ovaca

Maras je svoju namjeru da se ponovno učlani u SDP obznanio na Facebooku.

'Danas sam preko weba podnio zahtjev za učlanjenje u SDP. Bio sam 24 godine član, potpredsjednik SDP Hrvatske , ministar u SDP-ovoj vladi, zastupnik SDP-a u četiri mandata, predsjednik SDP Zagreb, predsjednik Forum mladih SDP Hrvatske.

Nisam kriminalac, nisam napravio štetu stranci, volim SDP i uvijek sam se borio za naše birače. Nije mi teško ništa napraviti za svoju stranku jer za mene SDP nije trenutni predsjednik, za mene je SDP ideja i veliki dio mog života.

SDP-a se neću odreći. Ukoliko to veseli Peđa Grbin, da moram tražiti ponovo upis, nakon svega što sam napravio za SDP, spreman sam napraviti i to. Također borit ću se za sve koji nisu ništa zgriješili, a nisu ponovo upisani jer želim da se i oni vrate. Oprostite im pogriješili su. SDP treba svaku pomoć u borbi za bolju Hrvatsku', napisao je Maras.

Podsjetimo, iz SDP-a su krajem srpnja, nakon što je iz stranke isključeno oko tri tisuće članova, među kojima i četvero saborskih zastupnika, priopćili da su ostali bez stranačkih iskaznica zbog načina rada na vodećim dužnostima u stranci i nereda kojeg su ostavili iza sebe.

'U dvije organizacije SDP-a - u Zagrebu i Slavonskom Brodu - dosad je bilo otprilike upisano pet tisuća članova, no, mnogi su bili fiktivni članovi. Sada ih ostaje oko dvije tisuće. Protekom od 45 dana, članstvo u stranci prestalo je i nekim članovima Kluba zastupnika SDP-a, kao što su Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić, Marina Opačak Bilić te bivšem predsjedniku Gradske organizacije u Zagrebu, Gordanu Marasu', navodi se u priopćenju Grbinovo pojašnjenje odluke.

'Odluka je donesena kako bi završili stranački sukobi i svađe zbog kojih se SDP ne može posvetiti kvalitetnom radu i izradi nužnih politika i rješenja za građane i Hrvatsku', poručio je Peđa Grbin.