novi problemi za ministra

Goran Marić prodao državno zemljište vlasniku grupacije u čijem stanu živi njegov sin

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 12.07.2019 09:38
  • Objavljeno 12.07.2019 u 09:38
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Ministar državne imovine Goran Marić odlučio je u svibnju ove godine tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi ministrov sin, prodati nešto više od 13 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, po cijeni od 5,092 milijuna kuna, piše u petak Jutarnji list.

Tih malo više od 19 posto zemljišta u Brsečinama trebalo je Udovičićevim tvrtkama kako bi se upisale kao jedini vlasnici parcele na kojoj su dosad bili suvlasnici s državom, navodi dnevnik.

Ministar Marić potpisao je tako 9. svibnja 'Odluku o razvrgnuću suvlasničke zajednice nekretnine u k.o. Brsečine', a prema kojoj su tvrtke povezane s Udovičićem Sikirica d.o.o. i Valeta d.o.o. stekle pravo otkupa atraktivnog dijela zemljišta, koje se smjestilo u zoni T2, čija je namjena ugostiteljsko-turistička i dozvoljena je gradnja turističkog naselja.

Spomenute dvije tvrtke bile su upisane kao suvlasnici s državom na četiri čestice, od kojih je najatraktivnija ona 91/2 Brsečine ukupne površine 68.623 četvorna metra, a koja se smjestila u zoni dozvoljene gradnje turističkog naselja. Druga čestica 91/6 sastoji se od 10.924 četvorna metra i cesta je 'te kao takva ne može biti predmet ragpolaganja', kao ni čestica 91/8, koja je obala odnosno pomorsko dobro. Preostala je još čestica 91/7 od 7171 četvornog metra, no ona se nalazi dalje od mora, odnosno preko puta ceste.

  • +5
  • +2

Ministar Goran Marić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Država se tako pristala upisati kao samostalni vlasnik te neatraktivne čestice iznad ceste, a ostale udjele prodati spomenutim tvrtkama, piše Jutarnji list.

Dnevnik navodi i da je veza Gorana Marića s tvrtkama poduzetnika Željka Udovičića, sudeći prema sudskim registrima, počinje 2000. godine. Kasnije je u tvrtkama u kojima su udjele imale Udovičićeva poduzeća bio član uprave i direktor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!