E-TEČAJ

GONG i H - Alter objavili natječaj za nezaposlene

27.10.2011 u 16:03

Bionic
Reading

GONG i H-Alter objavili natječaj za nezaposlene i mlađe od 24 godine za upis u besplatni e-tečaj za administrativno-financijskog referenta u udrugama

'Pozivamo sve nezaposlene i mlađe od 24 godine, sa završenom srednjom školom, da se jave na naš natječaj za besplatni e-tečaj koji smo danas objavili. Dobit će specifična znanja za zanimanje administrativno-financijskog referenta u udrugama, te si povećati šansu za zapošljavanje', naglasio je Albert Jedrejčić, voditelj projekta MECSO - Moj posao u udruzi na današnjoj konferenciji za novinare, koja se u organizaciji GONG-a i H-Altera održala pred zgradom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Natječaj za upis u e-tečaj 'Osnove administracije i financija u udrugama' bit će otvoren do 20. studenog,a moći će se upisati 35 polaznika. Prvenstvo pri upisu imat će mladi koji žive u područjima od posebne državne skrbi, oni koji imaju srednju školu iz srodnih zanimanja, te mladi koji posjeduju iskustvo volontiranja u udrugama. Informacije o tečaju dostupne su na www.mecso.gong.hr  a prijave za upis šalju se na adresu prijava@gong.hr

GONG i H-Alter kao partnerske udruge ovu vrijednu edukaciju namijenili su upravo mladim i nezaposlenim ljudima kako bi povećali njihovu konkurentnost na tržištu rada. Svladat će specifična znanja koja u redovnom obrazovnom programu ne mogu naučiti.

'Udruge imaju potrebu za administrativno-financijskim referentima izučenim u posebnim vještinama poslovanja tipičnim za njih, a na tržištu rada tako obučenih ljudi ima malo. Tečaj će trajati tri mjeseca s ukupno 112 sati programa, a polaznici će dobiti certifikat. Najuspješniji će imati priliku ostvariti i jednomjesečnu praksu u GRIF-u', naglasio je Jedrejčić koji u GONG-u vodi odjel financija.

Upravo je iz GRIF-a, GONG-ovog računovodstvenog servisa, proizašla ideja o takvoj edukaciji u struci za kojom i druge udruge pokazuju potrebu. GRIF danas svoje usluge knjigovodstvenog servisa pruža za dvadesetak udruga. U okviru projekta pri portalu H-Alter osnovana je i baza udruga kao poslodavaca pod nazivom Trg burze. Trenutno okuplja 45 udruga i prerasta u odličan komunikacijski kanal na kojem udruge oglašavaju svoju ponudu i potražnju.

'Prema statistici koju imamo, prateći oglašavanja na našem Trgu burze, udruge u prosjeku mjesečno objave po dva natječaja za posao i najčešće traže administrativno-financijskog referenta“, istakla je Tamara Opačić, predstavnica H-Altera.

Projekt MECSO – Moj posao u udruzi dio je IV. komponente IPA programa Mladi na tržištu rada, te će GONG i H-Alter otvoriti raspravu o gorućem problemu nezapošljavanja mladih u Hrvatskoj. Veliku panel-diskusiju 'Mladi na tržištu rada u Hrvatskoj' organiziraju 10. studenog u prostorima zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Na panel diskusiji o paradoksu nezapošljavanja mladih govorit će sociolog mr.sc Teo Matković i mr.sc Sanja Crnković-Pozaić te predstavnici HZZ-a.