GLUMILI ODRESKE

Goli i prekriveni 'krvlju' u PETA-inoj akciji

28.07.2010 u 15:28

Bionic
Reading

Aktivisti organizacije za zaštitu životinja PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) skinuli su se u utorak na ulicama New Yorka, namazali crvenom bojom i glumili odreske iz supermarketa zamotani u goleme celofane

Akciju pod nazivom 'Meat is Murder' (Meso je ubojstvo) organizirali su članovi najveće i najglasnije organizacije za zaštitu životinja na svijetu – PETA-e. Kako bi demonstrirali da su životinje kao i ljudi sačinjene od mesa, krvi i kostiju te da kao i oni imaju osjećaje i osjetila, izveli su upečatljiv performans na ulicama New Yorka.

Ležali su gotovo posve goli na golemim pladnjevima od stiropora, preliveni crvenom bojom koja je simbolizirala krv, čime su oponašali klasične pakete mesa, odrezaka u supermarketima.

'Pokušavamo potaknuti ljude da zbilja promisle o tome što je meso. Kad jedete meso, zapravo jedete leš izmrcvarene životinje koja nije željela umrijeti. Time ohrabrujemo određen broj potrošača da postanu vegetarijanci', rekla je Ashley Byrne u izvještaju za medije.