PUTNICI IZ BIVŠE JUGOSLAVIJE

Golema jahta nasukala se nasred plaže kod Hvara

31.07.2011 u 16:09

Bionic
Reading

Na otočiću Pokonji Dol jugoistočno od grada Hvara jutros se nasukala 35-metarska motorna jahta koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, a među putnicima iz Crne Gore, Srbije i BiH nema ozlijeđenih osoba, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Prvu je dojavu o havariji motorne jahte u 7.30 sati dobila Lučka kapetanija Split.

Na pramcu je pukotina promjera jedan metar. S obzirom na oštećenje i na to da je na jahti osam tona dizel goriva, zatvoreni su spremnici te za sada nema nikakvog onečišćenja. Na mjesto pomorske nesreće u 8.15 sati upućena je brodica DVD-a Kaštela 'Sv. Florijan' da ogradi jahtu branama, a u 9.30 sati isplovio je i brod Lučke kapetanije Split 'Pojišan' s dežurnim inspektorima te tegljač 'Argus' Brodospasa koji će pretočiti gorivo s jahte u svoje spremnike.

Jahta ima uredno izdanu vinjetu, u vlasništvu je Abu Dhabi International Marine Sports Cluba, a na njoj su bila tri državljana Crne Gore, po jedan iz Srbije te Bosne i Hercegovine. Prema izjavi zapovjednika, crnogorskog državljanina, jahtu je nasukao na otok Pokonji Dol oko šest sati jer je uočio prodor mora. Ispostava Hvar dojavu o nasukavanju dobila je od vlasnika konobe na otoku Pokonji Dol. Lučka kapetanija Split obavit će očevid.