savjetni saborskih dužnosnika

Glavašević o suradnji Milanovića s Vladom: Dobro je da nisu sva jaja u istoj košari i da na Pantovčaku postoji protuteža vladajućima

07.01.2020 u 12:54

Bionic
Reading

Kakva su očekivanja od izabranog predsjednika Zorana Milanovića i kakva će biti njegova suradnja s premijerom Andrejem Plenkovićem, razmišljanja o tim pitanjima nakon sjednice Predsjedništva Sabora iznijeli su predstavnici onih stranaka koje su ga podržale

'Jako je dobro da nisu sva jaja u istoj košari. Dobro je da imamo na Pantovčaku nekoga tko može biti protuteža vladajućima', poručio je nakon sjednice Sabora, na upit što misli o budućoj suradnji izabranog predsjednika Zorana Milanovića i Vlade, Bojan Glavašević.

Od Milanovića očekuje da će nastaviti biti dosljedan te da i dalje kog njega neće biti nikakvih zakulisnih igara.

Očekuje li možda se se Milanović već uključi u donošenje nekih odluka i u vremenu prije stupanja na dužnost upitali su novinari GLAS-ovu Anku Mrak-Taritaš. 'Mislim da treba ići korak po korak. Predsjednica je još uvijek predsjednica, zna se kad on stupa na dužnost. Treba se dobro pripremiti i ne činiti ludosti koje smo imali priliku vidjeti prije 5 godina. Povijest je učiteljica života, te ludsoti ne ponavljati', poručila je Mrak-Taritaš.

Ako se pita SDP-ovog Arsena Bauka, Zoran Milanović bit će jedan od najboljih predsjednika nakon rata. Kako će Milanović složiti svoj tim, dodaje, vidjet će se u sljedećim tjednima.

'Koliko će ovom javnom diskursku predsjednik biti uključen u dnevnopolitičke i parlamentarne rasprave, to tek treba vidjeti. Bit će zanimljivo vidjeti HDZ i njihovo pozivanje na volju građana jer se sada narod jasno izjasnio i izabrao. To ćemo ukalkulirati u naš odgovor', kaže Bauk.

'Što se tiče Mosta, izbor koji se dogodio nije izbor Mosta. Mi smo imali svog kandidata koji je postigao fenomenalan uspjeh, a očekujemo od Zorana Milanovića da održi svoje obećanje da će biti predsjednik svih građana', poručio je potpredsjednik Sabora Božo Petrov, koji je potvrdio da se sa Škorom razgovara oko zajedničke platforme za parlamentarne izbore.