IMOTSKI KAO NA DLANU

Glavaš gradi kuću tik do hrvatske granice

27.06.2009 u 21:42

Bionic
Reading

Građevinari su danas u Bovanima, zaseoku udaljenom kilometar od središta Drinovaca, na proplanku s kojega se kao na dlanu vidi cijela Imotska krajina, udarili temelje Glavaševe nove obiteljske kuće. Kuća će biti jednokatnica i prostirat će se na 250 četvornih metara, od toga će stotinjak kvadrata biti podrum s vinotekom i svim prostorijama nužnim za obiteljsku kuću

'Svojoj 85-godišnjoj majci Zorki, koja me je dopratila u Hercegovinu, rekao sam da ćemo ove godine Božić zajedno provesti u njezinim rodnim Drinovcima i mom novom mjestu stanovanja, u našoj novoj kući. To ću obećanje i ispuniti', rekao nam je Branimir Glavaš dok je s projektantima dogovarao posljednje detalje prije početka gradnje, prenosi Večernji list.

'Gradit će se dan i noć', kroz smijeh će Glavaš. 'Namjeravam se useliti već u jesen. Dakle, u listopadu ću imati krov nad glavom.'

Za gradnju kuće Glavaš je angažirao hercegovačke građevinare, a s projektantom je utanačio cijeli izgled svog hercegovačkog doma. Branimirova kuća bit će na proplanku, ispod nje je Nugao, malo akumulacijsko jezero, a iz dvorišta se kao na dlanu vidi hrvatska granica i sela koje granica razdvaja, udaljena tek dva kilometra od njegova dvorišta.

'Najbliža rodbina iz Drinovaca nudila mi je da će mi darovati komad zemlje, no želio sam zemljište koje ima ovako predivan pogled, da na njemu sagradim kuću po svom ukusu', kaže Branimir Glavaš, kojemu su u petak u goste u Drinovce došli i nogometaši Osijeka.

Nogometni klub, čiji je Glavaš još predsjednik, odigrao je prijateljsku utakmicu s domaćim Drinovcima na njihovu terenu. Tijekom utakmice iz Osijeka ga je nazvao osječki golman Marin Skender.

'Gdje ste, predsjedniče?' pitao je Skender. 'Igramo utakmicu u Drinovcima. Igralište je odmah uz granicu, toliko blizu da ako netko jače udari loptu, otići će preko granice u Hrvatsku!' dočarao mu je Glavaš mjesto na kojem se skrasio nakon bijega iz Hrvatske.

'Predsjedniče, samo nemojte vi ići po loptu', uzvratio mu je zabrinuti golman Skender.