izborna strategija

Glasovac: 'Ne dolazi u obzir promjena SDP-ova kandidata za premijera'

05.09.2023 u 13:47

Bionic
Reading

Potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac izjavila je u utorak u Dubrovniku kako ne dolazi u obzir promjena kandidata za premijera te kako se predsjednik stranke Peđa Grbin kandidaturom na unutarstranačnim izborima kandidirao i za SDP-ovog kandidata za premijera

Komentirajući informaciju kako dio Predsjedništva SDP-a nije podržao Grbina kao kandidata, Glasovac je rekla da se na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke vrlo otvoreno razgovaralo o izbornoj strategiji, uz različita razmišljanja, a da je sam Grbin otvorio tu temu.

„Mogu biti iznimne situacije kada se stranka odluči za drukčiju strategiju. Ne bih prepričavala iskrene unutarstranačke razgovore. O izbornoj strategiji razgovaramo i razgovarat ćemo. Vrlo smo otvoreni, ali i skloni prepričavanju kroz neimenovane izvore teme sa sastanaka, pa nešto malo dodati ili oduzeti.

Bitno da se muti voda. Ali to neće proći”, rekla je. Glasovac je u Dubrovniku sudjelovala na SDP-ovoj konferenciji za medije pod nazivom „Nova školska godina, stari izazovi”.

„Istraživanja pokazuju izrazito nisku razinu građanske kompetencije u Hrvatskoj, a kod mladih je neprepoznatljiva politička pismenost i informiranost o politici, koja upravlja životima građana", dodala je.

Kaže i kako je vanjsko vrednovanje programa građanskog odgoja pokazalo da djeca bolje razumiju ljudska prava i stječu znanja potrebna u svakodnevnom životu.

Prema njenim riječima program Cjelodnevne nastave "ne bi smio pretvoriti u reformu cigle, betona i blokova".

„Kakve ćemo rezultate eksperimentalnog programa dobiti ako nemamo reprezentativni uzorak u ove 63 škole? Nikakve. Ulupat ćemo ogromne novce u nešto što neće imati rezultat", komentirala je Glasovac.

V. d. predsjednice dubrovačkog SDP-a Anita Bonačić Obradović izrazila je nezadovoljstvo što prijedlog SDP-a za raspravu o pilot projektu građanskog odgoja nije prihvaćen u dubrovačkom gradskom vijeću.

„Projekt građanskog odgoja dobio je priznanje i Udruge gradova. Jako je bitno odgojiti aktivnog i informiranog građanina. To bi bila izvannastavna aktivnost koja se ne bi ocjenjivala. Možda solidarnost i tolerancija nisu misli vodilje ove gradske vlasti ni njihovih koalicijskih partnera”, rekla je Bonačić Obradović.