želi dodatna jamstva eu

Glasnogovornik Therese May kaže da će se novo glasovanje o Brexitu održati do 21. siječnja

11.12.2018 u 16:13

Bionic
Reading

Britanski parlament glasovat će do 21. siječnja sljedeće godine o sporazumu o Brexitu koji je britanska premijerka Theresa May postigla s EU-om, objavio je u utorak njezin glasnogovornik

Glasovanje je trebalo biti održano danas, ali May je u ponedjeljak objavila da će od tog rasporeda odustati kako bi dobila dodatna jamstva Europske unije koja bi osigurala da britanski parlament prihvati sporazum. May želi što prije riješiti sve nesuglasice oko sporazuma i planira od čelnika Europske unije dobiti potrebna jamstva prije 21. siječnja, rekao je glasnogovornik novinarima.

'Vlada će se pobrinuti da to pitanje vrati pred zastupnike Donjeg doma prije 21. siječnja', rekao je glasnogovornik. Upitan znači li to da će se glasovati do tog datuma, odgovorio je: 'Tako je'.

Glasnogovornik je također kazao da je May ranije u utorak održala produktivan sastanak s nizozemskim premijerom Markom Rutteom, na svojoj prvoj postaji turneje po europskim gradovima. May i Rutte su se suglasili da će raditi na tome kako bi se prevladala postojeća situacija, rekao je glasnogovornik.