GRAĐANSKA AKCIJA ODGOVARA MIKLENIĆU

'Glas koncila i kler pozivaju na linč i progon'

11.04.2013 u 13:02

Bionic
Reading

Građanska akcija reagirala je danas na komentar Ivana Mikelnića u Glasu koncila, ustvrdivši kako su hrvatski kler i Glas koncila osjetili potrebu pozvati na linč, progon i zabranu, kako tvrdi, jedine opozicije koja je imala snage reagirati na nepravde, a time i na linč cjelokupnoga društva ocijenivši kako je ‘spominjanje Ustava iz usta klera uvreda’.

Urednik Glasa koncila Ivan Miklenić u komentaru lista ocijenio je kako bi na uvrede što ih je udruga Građanska akcija uputila sudionicima zagrebačkoga prosvjednog skupa protiv ćirilice u Vukovaru trebalo reagirati državno odvjetništvo, jer, drži, ako taj govor mržnje ne bude sankcioniran, bit će to još jedna potvrda da Hrvatskom u tom aspektu vlada nasilnička politika te da ta politika nije slučajna, niti tek prigodna, nego upravo sustavna.

Građanska akcija smatra kako takve ocjene ‘dolaze iz pera onoga i onih koji već mjesecima klerofašističkim metodama optužuju vlast za 'veleizdaju', prizivaju nove 'Oluje' i s oltara pozivaju na nepoštivanje zakona’.

Udruga ocjenjuje kako je ‘spominjanje Ustava iz usta klera uvreda’, jer crkva, po mišljenju Građanske akcije ‘svojim djelovanjem krši Ustav svake minute’.

Nedjeljni prosvjed na Trgu bana Jelačića, kako smatra Građanska akcija, poduprli su branitelji koji su se borili protiv ćirilice i ne-Hrvata.

Ocjenjuje kako Miklenić u svom komentaru operira dogmama opskurne organizacije koja je uzela monopol posredovanja između ovostranog i onostranog života.

Građanska akcija smatra kako Crkva ovakvim istupima potiče i hrani primitivni nacionalizam, nesnošljivost te poziva na mržnju.