ISPOVJED MU PROMIJENILA ŽIVOT

Gitaru zamijenio svećenićkom mantijom

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zadnjih godina i desetljeća nova duhovna zvanja nisu brojna, ali ih ima i k tome često je riječ o mladim ljudima. Među takvim svećenicima je i jedini ovogodišnji mladomisnik Riječke nadbiskupije – Riječanin Hrvoje Poljak

Odrastao na riječkoj Mlaki, Hrvoje je pohađao OŠ Podmurvice, kasnije Srednju tehničku školu za strojarstvo i brodogradnju, a potom je 1997. odslužio vojni rok i nakon povratka u Rijeku započeo se baviti glazbom. Tijekom narednih pet godina svirao je u nekoliko manjih riječkih bendova da bi u ljeto 2003. godine nakon dugo godina, otišao kod svećenika i zatražio ispovijed.

'To je bio trenutak moga povratka Bogu i Crkvi. Tada se sve preokrenulo u mome životu. Počeo sam nanovo ići u crkvu, učiti moliti, prisustvovati svetoj misi i prakticirati svetu ispovijed. Brzo sam uvidio da je Bog snažno zahvatio u moj život, počeo ga oblikovati, dajući mu okus, miris i boju, smisao i vrijednost.

Nakon kraćeg vremena, družeći se s mladim ljudima koji su također išli u crkvu, kroz pjesmu i molitvu počeo se rađati moj poziv za svećeništvo. Snažan poticaj za tu odluku bio je i tadašnji pohod Svetog Oca Hrvatskoj, a najviše njegova smrt koja me se duboko dojmila. Sve me je to još više približavalo Bogu, i rasplamsavalo u meni želju da se i ja posvetim Gospodinu', opisuje svoj put u mantiju Poljak.

Upitan što bi poručio mladim ljudima koji su na putu traženja, koji možda osjećaju duhovni poziv navodi kako ne trebaju prestati tražiti istinu i smisao za svoj život, za svoju obitelj i za svoje bližnje'.

Mladi se čovjek, smatra Poljak, ne bi trebao zadovoljiti poluistinama i neistinama koje nudi ovaj svijet. 'Stvoreni smo da upoznamo pravu istinu, a Istina je osoba i ima lice Isusa Krista', zaključio je Poljak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi