VAŽNA PORUKA

George W. Bush uputio tople čestitke pobjednicima: Biden je dobar čovjek, a Harris je ostvarila povijesni uspjeh

08.11.2020 u 19:07

Bionic
Reading

Bivši republikanski predsjednik SAD-a, George W. Bush, razgovarao je s izabranim predsjednikom Joeom Bidenom i uputio mu 'tople čestitke' te zahvalio na patriotskoj poruci koju je uputio tijekom svog sinoćnjeg pobjedničkog govora

George W. Bush ovim je povodom objavio priopćenje u kojemu navodi i da je izbor Kamale Harris na potpredsjedničku dužnost povijesni događaj.

'Uputio sam tople čestitke (Bidenu, op.a.) i zahvalio mu za patriotsku poruku koju je poslao sinoć. Nazvao sam i Kamalu Harris da joj čestitam na njezinom povijesnom izboru na dužnost potpredsjednice', naveo je Bush.

'Iako se politički razlikujemo, znam da je Joe Biden dobar čovjek, koji je osvojio priliku da vodi i ujedini našu zemlju. Izabrani predsjednik ponovio je da se natjecao kao demokrat, ali da će vladati za sve Amerikance. Ponudio sam mu isto ono što sam ranije ponudio i predsjednicima Trumpu i Obami: moje molitve za njegov uspjeh i obećanje da ću pomoći na bilo koji način u okviru svojih mogućnosti', stoji u priopćenju.

  • +25
Pobjednički govor Joea Bidena i Kamale Harris Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Harnik / AFP / Profimedia

Bush je čestitao i Trumpu, kao i njegovim pristašama na kampanji tijekom koje su se snažno borili, dodajući da će glasove Trumpovih pristaša i dalje čuti izabrani republikanci na svim razinama vlasti.

Bivši predsjednik ustvrdio je da Trump ima pravo zahtijevati ponovno prebrojavanje glasova i pokrenuti sudske procese, ali je dodao da 'ljudi mogu biti uvjereni da su ovi izbori bili fundamentalno pošteni, njihov integritet će biti zadržan, a ishod je jasan'.

  • +26
Šok i nevjerica među Trumpovim pristašama Izvor: EPA / Autor: JIM LO SCALZO