PRIZNANJE NAČELNIKU ORUŽANIH SNAGA

General Lovrić u američkoj kući slavnih

27.08.2012 u 13:36

Bionic
Reading

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga (OS RH) general pukovnik Drago Lovrić bit će sutra uvršten u International Fellows Hall of Fame (Dvorana slavnih međunarodnih polaznika), Sveučilišta nacionalne obrane SAD-a (National Defense University - NDU) u Washingtonu

Riječ je o priznanju međunarodnim studentima, polaznicima sveučilišta koji su po završetku školovanja na NDU, a temeljem svojih postignuća preuzeli najodgovornije dužnosti u svojim oružanim snagama, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane.

General Lovrić pohađao je National Defense University 2004. godine, gdje je završio Industrial College of Armed Forces, te magistrirao iz područja strategije nacionalnih resursa.

Svečanost će se održati na NDU sutra, a na svečanosti će uz general pukovnika Lovrića nazočiti savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za obranu Zlatko Gareljić, zamjenik Veleposlanika Republike Hrvatske u SAD-u Vice Skračić, te vojni izaslanik Republike Hrvatske u SAD-u brigadni general Mate Pađen.

Tijekom boravka u SAD-u, načelnik GS OS RH susrest će se sa zamjenikom načelnika Združenog stožera OS SAD-a admiralom Jamesom Winnefeldom, te će posjetiti NATO Zapovjedništvo za transformacije (ACT) u Norfolku i susresti se sa zapovjednikom ACT-a generalom Stephanom Abrialom, priopćio je MORH-a.