svečani prijem generala

General Ćesić Rojs: Hrvatskoj treba novi Tuđman

04.08.2022 u 20:08

Bionic
Reading

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs za N1 je kritizirao je nedolazak ministara Marija Banožića, Tome Medveda i Davora Božinovića te je poručio da se to nikada ne bi dogodilo da je Franjo Tuđman predsjednik. Smatra da bi trebali biti na večerašnjem prijemu, ali da nije šteta što ih nema

“A što se dogodilo pa nisu došli… Nikakva šteta. Uredno su bili pozvani, ispričali su se, poslali svoje izaslanike i što. Tomo Medved je moj prijatelj i nikad ga se neću odreći, ali meni nedostaju samo Franjo Tuđman i Gojko Šušak. Ne meni nego većini hrvatskog naroda”, poručio je general Rojs, javlja N1.

Negira da unutar Generalskog zbora postoje podjele između onih koji su skloniji predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te onih koji su skloniji predsjedniku RH Zorana Milanovića.

“Ne znam u ime koga general Lucić to govori, moj prijatelj, suborac i kolega. Ja sam zamjenik predsjednika Generalskog zbora, general Lucić nije ni u kakvim tijelima. Ne zna otkud mu ta informacija. Nema nikakvih podjela”, tvrdi general Rojs.

“Mi kao pravi profesionalni vojnici, sada umirovljeni, odazivamo se na sve pozive. Večeras nas je pozvao predsjednik svih Hrvata i vrhovni zapovjednik i mi smo se odazvali. Kakvi bi mi bili generali, bili bi jad od ljudi da se nismo odazvali na poziv vrhovnog zapovjednika. Isto tako sutra nas je pozvao predsjednik Vlade RH i predsjednik moje stranke HDZ-a i tri ministra, i odazvat ćemo se i sutra”, rekao je umirovljeni general Rojs.

  • +11
Svečani prijem predsjednika Zorana Milanovića za ratne zapovjednike u Kninu Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Misli da Hrvatskoj treba novi Tuđman.

“Trebali smo biti zajedno i večeras svi. Da smo se tako dijelili u ratu, nikada mi danas ne bismo bili na Kninskoj tvrđavi, ne bismo oslobodili okupirani teritorij. Kod Tuđmana se to nije moglo dogoditi. Hrvatskoj treba čvrsta ruka, jedna osoba. Treba uvesti ili polupredsjednički ili predsjednički sustav”, poručio je general.