PITA SE TAJNIK KOMISIJE ZA RAZMJENU

'Gdje je to Josipović bio na razmjeni zarobljenika?'

ivo josipović

ivo josipović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Boris Kovačev/CROPIX

Predstavnički kandidat Ivo Jospović više je puta tijekom predsjedničke kampanje ponosno istaknuo da je u prvoj godini rata, tragajući preko Crvenog križa za hrvatskim ratnim zarobljenicima u srpskim logorima, dao velik doprinos u spašavanju čak 280 ljudi iz zarobljeništva

Na tu tvrdnju reagirao je Antun Babić, saborski zastupnik u prvom mandatu i tajnik Vladine komisije za razmjenu zarobljenika od 1991. od 1994. Tvrdi da tijekom rada u Vladinoj komisiji u višegodišnjim pregovorima sa srpskom stranom nikada nije susreo Ivu Josipovića niti je on bio upućenu u bilo kakav njegov angažman ili razmjenu zarobljenika.

'Gdje je to on bio na razmjeni zarobljenika? Iz kojeg je to logora i koje godine spasio tih 180 zarobljenika o kojima priča? U to vrijeme njegovo ime nisam ni čuo u tom kontekstu, a bio sam u upućen u gotovo sve pregovore i razmjene zarobljenika. Za mog trogodišnjeg mandata u Vladinoj komisiji za razmjenu zarobljenika, uspjeli smo iz srpskih logora izvući 6.500 zarobljenika', rekao je Antun Babić za Večernji.hr.

Na pitanje da li je moguće da je Ivo Josipović radio pravni dio posla, pa zato nije čuo za njegovo ime, rekao je da je takvo nešto gotovo nemoguće. 'Pravni dio svog tog posla radio je tadašnji pomoćnik ministra pravosuđa Josip Kardum i njegov tim. Ponavljam, tamo Ivu Josipovića nikada nisam vidio', tvrdi Babić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi